השאירו פרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    נהיגה במהירות מופרזת – מה אומר החוק

    חוקי התעבורה בישראל מחמירים מאד, ומטרתם למנוע מנהגים לנסוע במהירות מופרזת, וכזו שעוברת את השילוט וההתניות בכבישים, עירוניים ובין עירוניים. יחד עם זאת, לעתים התביעה המוגשת נגד נהג כי נסע במהירות מופרזת, מושתתת על ראיות שקשה להוכיחן, והן מוטלות בספק. עורך דין תעבורה, מיומן ובקיא בדיני וחוקי תעבורה, יכול לסייע לכם בערעור התביעה שהוגשה נגדכם.

    מהי נהיגה במהירות מופרזת?

    על פי חוקי התעבורה בישראל, מותרת הנהיגה בכביש עירוני במהירות של חמישים קמ"ש, ולרכבים איטיים כגון טרקטורים וכדומה, תהיה המהירות המותרת כארבעים קמ"ש. בכבישים שאינם עירוניים, המהירות המותרת היא שמונים קמ"ש, אלא אם מצוין אחרת, ולרכבים איטיים כגון טרקטורים, המהירות המותרת היא ארבעים קמ"ש בלבד. בדרכים שאינן עירוניות, ועם שטח הפרדה בנוי.

    המהירות המותרת לנהיגה לרוב כלי הרכב הינה תשעים קמ"ש, ולרכבים מסחריים או רכבי עבודה, מותרת מהירות של שמונים קמ"ש בלבד. ואילו, בדרכים מהירות, עבור רוב כלי הרכב, המהירות המותרת עומדת על מאה ועשרה קמ"ש.

    על פי חוקי התעבורה, אם מצוינת מהירות אחרת על גבי תמרורים, יש לציית לתמרור. בנוסף, נדרשת מכל נהג הפעלת שיקול דעת בהתחשב למצב הכביש, האטה או עצירה במצבים בהם נשקפת סכנה לרכוש, לנהגים אחרים או לעוברי אורח, או כאשר הראות מוגבלת, וכדומה. נהיגה במהירות מופרזת היא נהיגה בה הנהג לא עמד בכללי וחוקי התעבורה, ונסע במהירות גבוהה יותר מהמותר.

    נהיגה במהירות מופרזת – מה עושים?

    נהג שנאשם בנהיגה במהירות מופרזת, יקבל קנסות, לרוב כבדים, ובמקרים מסוימים אף יעמוד לדין בבית משפט לתעבורה. גובה הקנסות נע החל ממאתיים וחמישים שקלים ועד לשבע מאות וחמישים שקלים, בהתאם לדרך בה בוצעה העברה, והחריגה בקמ"ש מהמהירות המותרת. במקרים בהם חרג הנהג בשלושים ואחד קמ"ש מהמותר בדרך עירונית, או בארבעים ואחד קמ"ש בדרך שאיננה עירונית, הוא צפוי, מלבד הקנס הגבוה, גם לעמוד לדין, ובחלק מהמקרים עלול רשיונו להפסל לתקופה של כשלושים יום.

    הדרכים בהן נבדקת נהיגה במהירות מופרזת הן מגוונות המשטרה מפעילה מד מהירות לייזר, שאינו מגובה על ידי מצלמה, ואומד את מהירות המכונית שחלפה על פני הנהג. במקרים כאלו, יכול לסייע מאד עורך דין תעבורה, מאחר ומדובר במכשיר שאינו אמין במאת האחוזים, אינו מדויק, וקיימת בו סטייה ידועה של כחמישה קמ"ש. במקרים כאלו יבדוק עורך דין תעבורה אם אכן מדובר במכוניתו של אותו הנהג ולא במכונית אחרת, מאחר וכאמור, מד הלייזר לא מגובה במצלמה.

    עו"ד יבדוק אם השוטר מוכשר להפעיל את המכשיר, האם פעל המכשיר בצורה תקינה, והאם תנאי השטח היו מתאימים להפעלתו, וכאמור מה הכשרתו ומיומנותו של השוטר שהפעיל אותו. כל אלו, וגורמים נסיבתיים נוספים, אותם יעלה עורך דין תעבורה, יטילו ספק בדבר מהימנות התביעה וההאשמה, ויכולים לזכות את הנהג מעונש, כליל. גם במקרים של הפעלת מכמונת רדאר, יכול ואף יבדוק עורך דין תעבורה את אופן הפעלת מכמונת זו, מיומנות השוטר, ציות להוראות היצרן ועוד. אם אתם זקוקים לשירותים של עורך דין פלילי בקריות ולא יודעים למי לפנות – חייגו בהקדם ונשמח לעזור.

    השאירו פרטים ואנו ניצור אתכם קשר

      קידום אתרי עורכי דין קידום אתרי עורכי דין